Miten valita oikeat painonnostokengät?

Miten valita oikeat painonnostokengät?

Painonnostokengät tehostavat treeniä ja parantavat suoritustekniikkaa taitotasostasi riippumatta. Laadukkaat painonnostokengät tukevat treeniäsi ja ehkäisevät loukkaantumisia. Oikeanlaiset painonnostokengät tarjoavat tukea ja suojaa niin jalalle kuin nostoasennon kautta koko kropalle.

Adidas AdiPower
Adidas AdiPower painonnostokenkä

Lippulaivamallit Adidas AdiPower II ja Adidas Leistung ovat vaihtoehdoista kalleimpia ja laadukkaimmista materiaaleista valmistetut kengät. Niissä hyödynnetään termoplastista polyuretaania, TPU:ta, joka on kevyttä, ei puristettavissa olevaa materiaalia, jota usein käytetään tukevuuden ja kestävyyden saavuttamiseen kenkien pohjassa.

Adidas Power Perfect III on ehkä suosituin malli erinomaisen hinta-laatu-suhteensa ansiosta. Kengässä hyödynnetään EVA-pohjaa, jonka korkeus on 25 mm.

Powerlift 4 on joustavampi kenkä, kuin AdiPower tai Power Perfect III, ja on siten ”pehmeämpi” vaihtoehto painonnostokengille. Se tukee jalkaa huomattavasti paremmin, kuin perinteiset salikengät tai painikengät, mutta eivät AdiPowerin tai Power Perfectin veroisesti. Powerlift kengässä on muita hieman matalampi, EVA:sta valmistettu, 0.6 tuuman korko ja tekee kengästä näin ollen hyvän siirtymämallin niille, jotka etsivät ensimmäistä painonnostokenkäänsä.

adidas power perfect iii valkoinen
Adidas Power Perfect III

Painonnostokenkiä valittaessa on tärkeää, että kengän sisälle ei jää ylimääräistä tilaa. Pieni puristuskaan kenkää sovitettaessa ei ole pahitteeksi, sillä kenkä muokkautuu pitäjänsä jalkateriin sopivaksi muutaman viikon sisäänajovaiheen aikana.  Kunhan varpaita ei tarvitse kipristellä, pitäisi koon olla oikea.

Painonnostokenkien käyttöikä voi olla muutamasta vuodesta jopa 10: een vuoteen, riippuen kengillä tehtävistä harjoitusmääristä. Parhaimmillaan kyseessä on erittäin pitkäikäinen investointi.

Painavammat kengät ja niiden vakaus auttavat painojen nostamisessa. Viimeisimpinä vuosina yhä useimmat ovat huomanneet, kuinka näistä erityisesti painonnostoon suunnitelluista kengistä todella on hyötyä. Adidaksella on monia eri malleja painonnostokengistä ja vaikka kaikissa näissä onkin ikoniset kolme raitaa, on kaikissa malleissa teknisiä eroja.

Miten valita oikeat painonnostokengät? kysymykseen ei ole suoraan yhtä vastausta. Mikäli olet jo kokeneempi harrastaja suosittelemme Adidas AdiPower II tai Adidas Leistung 16 II malleja. Jos harjoittelukertoja löytyy plakkarista vain muutamia tai olet vasta aloittamassa lajia suosittelemme tutustumaan Adidas Power Perfect III ja Adidas Powerlift 4 malleihin. Jokaisessa mallissa on omat hyötynsä, mutta lopullinen valinta kannattaa tehdä kenkiä kokeilemalla.

Tutustu Adidaksen painonnostokenkä malleihin tästä

Tutustu verkkokaupan valikoimaan