Miksi ostaa painonnostokengät?

Miksi ostaa painonnostokengät? Kengät, joita todennäköisesti nyt käytät, ovat tehty juoksemiseen tai treenaamiseen ja niissä on sisäänrakennettu pehmuste, joka imee iskut jokaisesta askeleesta tai ponnistuksesta. Ne sopivat hyvin juoksuun tai normaaliin treenaamiseen, mutta ei juurikaan painonnostoon. Sen sijaan, että kengät imevät iskut, tarvitset kengän, joka auttaa sinua käyttämään kaiken voiman, jota kehosi tuottaa, parempien tuloksien saavuttamiseksi. Mitä enemmän voimaa tuotat, sitä enemmän painoja voit nostaa.

Ensinnäkin, mitä enemmän tuotat voimaa maasta, sitä helpommin tanko nousee korkeammalle. Jos pystyt vetämään tangon korkeammalle, sinulla on enemmän mahdollisuuksia päästä sen alle. Myös silloin, kun olet tangon alla, voit vetää kovempaa kyykyistä tietäen, että kengät, jotka ovat yhteyspisteesi maahan, antavat mahdollisimman paljon voimaa, jonka olet luonut lattiasta, kehosi kautta tankoon.

Painonnostokengän rakenne

Adidas AdiPower painonnostokenkä
Adidas AdiPower painonnostokengän korotettu kantapää.

Painonnostokengissä on korotettu kantapää, joka antaa todella suuren edun ja sen avulla pääset syvempään kyykkyyn lisääntyneen nilkan liikeradan avulla. Tämä auttaa parantamaan myös koko asentoa, koska pystyt istumaan pystymmässä asennossa. Suorempi vartalo merkitsee parempaa mahdollisuutta pitää tangosta kiinni ja ohjata se oikeaan suuntaan – ylös! Korotettu kantapää mahdollistaa myös suuremman lihas määrän aktivoinnin.

Painonnostokengät ovat myös vakaampia kuin tyypilliset treenikengät, ei pelkästään jalkojen alla vaan myös jalan ympärillä. Tämä varmistaa, että sinulla on vahva ja johdonmukainen tukipiste, jolle laskeutua ja mistä työntää – mikä on tärkeää suorituskyvyn ja vamman ennaltaehkäisemiseksi yhtä suuressa määrin. Ja mitä vähemmän olet loukkaantunut, sitä enemmän voit treenata. Mitä enemmän treenaat, sitä enemmän voit nostaa!

Kiinnitä huomio näihin painonnostokenkää ostaessasi

adidas powerlift 3.1
Adidas Powerlift 3.1 painonnostokenkä

Koron korkeus on yksi asia, useimmiten ne vaihtelevat hieman alle kahdesta sentistä lähes kolmeen senttiin. Toiseksi valmista kenkien kiinnitys – nauhat ja mahdollinen tarrakiinnike. Jalkasi pitäisi tuntua tukevalta kengässä kaikkiin suuntiin. Painonnostokengät vaihtelevat leveydeltään melko paljon ja onkin tärkeää valita oikean kokoinen kenkä. Vältä jalkasi liukumista kengän sisällä. Pohjimmiltaan hanki kenkä, joka on tyköistuva, vakaa ja tuntuu tukevalta jalassa. Uudet kengät saattavat aluksi tuntua hieman ahtailta jalassa, mutta jo muutaman viikon sisäänajon jälkeen ne ottavat lopullisen muotonsa ja tarjoavat käyttäjälleen parhaan avun treenaamiseen.

adidas power perfect iii valkoinen
Adidas Power Perfect III

Miksi ostaa painonnostokengät? – Lyhyt kertaus:

  • Tukevampi ja tasapainoisempi alusta mahdollistaa tehokkaamman työntöliikkeen jaloille. Normaalien salikenkien pohja joustaa aina jonkin verran, mikä syö tehoa työntöliikkeestä.
  • Loukkaantumisriski on pienempi, kun käytät painonnostokenkiä. Kengät tarjoavat huomattavasti normaalia salikenkää paremman sivuttaistuen, mikä suojaa nilkannyrjähdyksiltä ja muilta virheasennoilta. Sivutuki auttaa myös aktivoimaan enemmän lihaksia työnnön tueksi, esimerkiksi lantion seudulla.
  • Korotettu kanta helpottaa säilyttämään rintakehän avoimena ja suorana syvemmissäkin kyykyissä, esim. riven tai tempauksen allemenossa. Korkeampi kanta tukee myös nilkan liikkuvuutta, josta on apua erityisesti jäykempien nilkkojen kanssa.
  • Pohja on painonnostokengissä erittäin hyvin pitävää kumia, joten kengät eivät takuulla luisu lattiaa vasten. Tämä on tärkeä ominaisuus, sillä pienikin liukkaus kengänpohjissa rikkoo heti optimaalisen tekniikan ja aiheuttaa pahimmillaan loukkaantumisen.
  • Painonnostokengät ovat järkevä hankinta sekä aloittelijoille että enemmän harrastaville. Aloittelevalle kyykkääjälle tai painonnostojalle painonnostokengistä on jopa enemmän hyötyä, sillä ne tukevat liikeratoja turvallisempaan ja tehokkaampaan suuntaan.
  • Adidaksen painonnostokengät ovat aina pitkäikäinen investointi

Tutustu Adidaksen painonnostokenkä malleihin tästä

Tutustu verkkokaupan valikoimaan

Adidas Power Perfect III Chalk Pearl
Adidas Power Perfect III painonnostokenkä, väri Chalk Pearl